Het goede vraagt om keuzes

Judy is eind twintig en docent op een middelbare school als er iets gaat kriebelen. Een droom die ze als klein meisje al had. Een plaats op het podium, als actrice en zangeres.

Een droom die ze als klein meisje al had

Tegelijkertijd lijkt de droom van Judy onhaalbaarder dan ooit. Ze heeft een vaste baan, ze is bijna dertig. Het is tijd om te settelen. Voor de Kleinkunstacademie is ze inmiddels veel en veel te oud.

Stuwende kracht

Dromen zijn vaak verwarrend. Ze stellen kritische vragen. Aan jou, aan hoe je je leven leeft en geleefd hebt. Zit je nog wel op de goede weg? Dromen hebben tegelijkertijd ook een stuwende kracht. Ze brengen je bijna intuïtief naar je diepste verlangen en grootste talent. Zonder filter, zonder mitsen en maren.

Droom en daad

Maar durf je naar je dromen te luisteren? Kun je ze in daden omzetten? Is de droom ook echt een droom? Of gaat het om iets dat niet bij je past maar wat je van jezelf om je omgeving ‘moet’? Gaat het om verlangen of misschien veel meer ambitie?

Het goede vraagt om keuzes

Judy vroeg mij om haar droom in gesprekken samen te gaan verkennen en onderzoeken. Ze hakte de knoop door en schreef zich in voor de auditie van de Kleinkunstacademie. Naast de gesprekken hebben we die auditie letterlijk spelenderwijs voorbereid.

Het goede vraagt om keuzes. Wat is jouw droom?