Spiegelen aan steen

Vanmiddag ging ik op de fiets naar Heilig Landstichting, vlakbij Nijmegen. Een prachtige, groene omgeving met een grote spirituele zeggingskracht.

Het is een van mijn favoriete ‘gespreksruimten’ waar ik mensen die zoeken naar bezieling en verdieping graag voor een gesprek ‘ontvang’.

Spiegelen aan steen

Onderweg kom je er van alles tegen, zoals je op de foto kunt zien. Beelden en afbeeldingen, midden in het bos en verscholen achter groen. Ze zijn een soort stenen stripverhaal waar je je eigen leven aan kunt spiegelen. Soms zijn ze manshoog. Als je er naast gaat staan, word je vanzelf onderdeel van een groter verhaal. Wat mensen me al pratende toevertrouwen, komt ineens in heel nieuw perspectief te staan.

Roeping

Ik ben vanmiddag met Geert op pad. Hij is eigenaar van een groot bedrijf in zonne-energie, pendelend tussen China en Europa. Ik begeleid hem al langere tijd op zijn geestelijke weg. Vandaag praten we over roeping. Hoe blijf je trouw aan jezelf en je innerlijke kompas in een harde zakelijke omgeving, die je steeds een andere hoek in lijkt te duwen? Hoe blijf je overeind?

Achterna

Geert heeft vaak het gevoel dat zijn geestelijke weg helemaal los staat van zijn zakelijke drukte. Dat er een kloof is. Al lopende ontdekken we vandaag dat het toch niet zo gespleten is als het lijkt. “Roeping komt je achterna, dwars door alles heen” zegt Geert. “En in de tussentijd kun je met een gerust hart zonne-energie verkopen”.