stadsklooster ERiCA

welkom in de stilte

Een moment van stilte en bezinning

De advent is begonnen. De laatste weken van het jaar breken aan, we tellen af naar Kerstmis. Het is ongelofelijk wat we dit jaar hebben meegemaakt. Veel mensen zoeken daarom juist nu naar een moment van stilte en bezinning.

Ben jij ook op zoek naar zo’n moment? Om alles wat er gaande is in je leven een plek te geven, bij te tanken en nieuwe kracht op te doen?  Maak dan kennis met de kloosterspiritualiteit van ERiCA! Kom ervaren wat stilte is en hoe je die in het leven van alledag kunt vinden, steeds weer opnieuw.

Vier zondagmiddagen met een bijzonder moment om bij jezelf en bij elkaar te zijn, steeds met een ander thema:

  • 29 november: Welkom in de stilte
  • 6 december: Aandacht en eenvoud
  • 13 december: Compassie en verbinding
  • 20 december: Hoop en verlangen

Wat gaan we doen?

We starten iedere zondagmiddag om 15:00 met een kleine inleiding over het onderwerp en wat eenvoudige oefeningen die ons naar de stilte brengen. Daarna volgt er een korte viering. Een mooi en eenvoudig moment van bezinning, in de overgang van de middag naar de avond, op de drempel van een nieuwe week. Op weg naar Kerstmis en het nieuwe jaar. Na een uurtje sta je weer buiten.

Waar?

We zijn te gast in de prachtige Titus Brandsma Gedachteniskerk aan het Keizer Karelplein in Nijmegen. Een oase van rust, vlak naast het drukste verkeersplein van de stad. Tien minuten voor we beginnen luidt de klok om je welkom te heten.

Stadsklooster ERiCA

Stadsklooster ERiCA is een droom van mij, Frans Croonen. Het is geen gebouw met mensen in habijt. Het is een spiritueel stekje dat in de Nijmeegse grond is geplant, en nog zoekt naar een vaste plek en verdere verdieping.  ERiCA is geen kerkelijk initiatief. Er zijn geen priesters, dogma’s of regels. Iedereen is welkom om ervan te proeven en te groeien in deze bijzondere vorm van christelijke spiritualiteit en mystiek. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt. Dit is een cadeau van mij aan jou. Je bent vrij om er uit te pakken wat je nodig hebt. Het verplicht tot niets.

Doe mee!

Je bent dus van harte welkom. Meedoen kost niets, maar vanwege Corona is het nodig dat je via onderstaande button even laat weten dat je komt. Er is plek voor maximaal 30 mensen op 1,5 meter afstand.

Stadsklooster ERiCA is een initiatief van Frans Croonen, geestelijk begeleider bij Zin en Zijn. Frans komt sinds zijn tienerjaren in kloosters en abdijen en was eerder zelf een tijd kloosterling. Hij is je gids en reisgenoot tijdens deze sfeervolle bijeenkomsten.