fbpx

Ruim 1300 jaar na de aankomst van Britse missionarissen verdwijnt het christendom uit grote delen van Nederland. In het adembenemende tijdsbestek van slechts enkele decennia komt er grotendeels een eind aan een cultuur- en godsdienstgeschiedenis van meer dan 1000 jaar oud. Tegelijkertijd neemt de belangstelling voor zingeving de laatste jaren alleen maar toe, ook op plekken waar je het niet verwacht. Het spirituele landschap in Nederland wordt steeds diverser, zowel binnen als buiten de kerken. Oude en nieuwe vormen botsen, maar vinden elkaar soms ook in wonderlijke nieuwe verbindingen. Een fascinerend gebeuren, dat gek genoeg maar nauwelijks aandacht krijgt.

Ik neem je mee op reis in een boeiend transitieproces dat zich nog volop aan het voltrekken is. Onderweg krijg je inspiratie en bouwstenen voor een zinvol bestaan anno nu. Ga je mee op pad?

“Ik ga op zoek naar de gevolgen van het verdwijnen van een cultuurgeschiedenis en het uiteenvallen van een gemeenschap. Wat betekent dit voor onze samenleving? Wat gebeurt er op het vlak van zingeving en spiritualiteit in Nederland nu we letterlijk van God los zijn?”