Skip to main content

Over Frans

Maak kennis met..

Frans Croonen, geboren in ’s-Hertogenbosch in 1977. Ik studeerde cultuurfilosofie aan de Universiteit Maastricht en vertrok na mijn afstuderen naar Nijmegen voor een verdiepingsjaar theologie aan de Radboud Universiteit, met een beurs van de stichting Thomas More. Ik trad in een klooster, maar vervolgde mijn weg in het bedrijfsleven en later in de zorg. Ik vond de liefde van mijn leven aan een Chinese rijsttafel.

In 2011 begon ik aan mijn opleiding tot geestelijk begeleider aan het Titus Brandsma Instituut. Spiritualiteit en mystiek brachten de krachtlijnen van mijn leven samen. Sinds 2017 ben ik met Zin en Zijn als reli-ondernemer actief. In de rol van geestelijk begeleider, trainer, coach, retraitebegeleider maar ook als auteur, projectleider, adviseur en manager. Ik schreef het boek Geestkracht, over zingeving en spiritualiteit in het Nederland van nu.

Wat ik ook doe: het gaat voor mij altijd om mensen tevoorschijn te luisteren, aan zichzelf teruggeven. Oog en oor hebben voor de mens achter de mens, het verhaal achter het verhaal. Ik leef en beweeg vanuit de breedte en de diepte van de joods-christelijke traditie, en probeer die steeds op een creatieve manier op de vragen en verlangens van vandaag te laten aansluiten.

Verder kennismaken?